Een plooi op je rug: hoe voorkom je dat?

Het is iets wat geen enkele bruid wil, maar toch zie je het vaak gebeuren: na het aandoen van de jurk zie je een diepe plooi in het midden van je rug. Of je nu een grote of een kleine maat hebt, het kan bij iedereen gebeuren. En meestal zie je het pas als je je foto’s krijgt. Maar gelukkig kun je het voorkomen! Wij vertellen je graag hoe. Hoe ontstaat het?
Een rugplooi ontstaan vaak door een combinatie van factoren:

- Je hebt misschien een wat minder stevige huid op je rug. Dat is vaak het geval als je slank bent, afgevallen bent of wat ouder wordt.
- Je hebt misschien een maatje meer, waardoor je misschien op je rug wat meer vet hebt.
- Je lingerie zit te strak
- Je jurk zit te strak
- of de jurk is niet goed aangedaan.

Wat gebeurt er? Een bruidsjurk zit altijd super aansluitend. Als je de jurk sluit, trek je de zijkanten naar elkaar toe om de rits of knoopjes dicht te doen. Je huid wordt hierdoor van beide kanten naar binnen gedrukt waardoor je een spleetje krijgt.

Hierboven zie je wat er gebeurt als je lingerie net iets te strak zit. 

Lees meer om te zien wat je ertegen kunt doen!

De voordelen van bruidslingerie

Goede bruidslingerie werkt geweldig! Het zorgt ervoor dat je er mooi gestroomlijnd uitziet in je jurk. En nog belangrijker, het zorgt ervoor dat je jurk mooi aansluit en je borst goed uitkomt in je jurk. Het is echt waar: hoe mooi je jurk ook is, met de verkeerde lingerie kun je alles te niet doen.

Bij Hip! Weddingdesign vind je de mooiste bruidslingerie van grote merken als onder andere Di Lorenzo en Poirier. Je kunt kiezen uit torseletten, strapless bh’s, body’s, slips, hipsters, strings, bruidskousen, panty’s, kousenbanden, jarretels en natuurlijk shapewear. Van maat 65A tot 110 G.

Ook als je niet bij ons je bruidsjurk hebt gekocht, helpen we je graag met advies en de aankoop van de juiste lingerie.

Welke lingerie draag je onder een jurk met een lage rug?

Heb jij een jurk met een prachtige lage rug? Dan kun je geen torselet of strapless bh dragen. Maar ook hier zijn mooie oplossingen voor! Zo is er een geweldige nieuw ontwikkelde plakbh die ook geschikt is voor grotere maten. Ook zijn er bh’s die je door hun speciale sluiting heel laag op de rug kunt dragen. Wil je advies? Kom gerust langs en neem een foto van de voor- en achterkant van je jurk mee.

Leuk om te doen: een bridal boudoir shoot

Wil jij je aanstaande een bijzondere foto cadeau geven? Doe dan eens een bridal boudoir fotoshoot. Veel fotografen bieden deze leuke optie waarbij je mooie, stijlvolle foto’s kunt laten maken in je bruidslingerie. Geef ze op de ochtend of de avond van jullie bruiloft cadeau, romantisch!

Voorbeelden van boudoir fotografie vind je onder meer op de website van fotografe Tamara van Blik en Bloos Fotografie www.blikenbloos.nl. Kies wel altijd een betrouwbare fotograaf!

De juiste maat doet wonderen

De juiste lingerie kiezen is niet makkelijk. De verkeerde maat of het verkeerde model doen jammer genoeg meer fout dan goed. De maat die geschikt is kan net als bij gewone kleding per merk sterk verschillen. Maar ook de vorm van de borst en de pasvorm van de jurk is heel belangrijk. Heel wat lastige factoren dus. Bij Hip! Weddingdesign helpen we je graag bij het vinden van de juiste lingerie die perfect past bij jouw maat en je bruidsjurk. Ook als je niet bij ons je jurk gekocht hebt, kun je hiervoor terecht.

TOP